Waar kan je Palestijnse medjoul-dadels kopen?

Palestijnse dadelboeren moeten moeite doen voor het behouden van hun land, het verkrijgen van water en het exporteren van hun producten. Door Palestijnse medjoul-dadels te kopen stimuleer je de economie en help je de Palestijnse boeren in hun strijd tegen de Israëlische bezetting. Uitgepakte dadels, die op de toonbank staan tijdens ramadan, zijn helaas vaak Israëlische dadels.

Medjoul-dadels, die tijdens ramadan in de winkels liggen, komen vaak van bedrijven in illegale nederzettingen. Deze bedrijven zijn door Israël op de Westelijke Jordaanoever opgericht als middel om het al ruim 70 jaar aanhoudende beleid van etnische zuivering uit te voeren. Bedrijven uit illegale nederzettingen stelen land en bronnen en brengen een agressieve bezetting en onderdrukking mee van de Palestijnse bevolking.

Israël verzint echter trucs om de medjoul-dadels wel te kunnen verkopen. Ze worden bijvoorbeeld gemengd met dadels waar geen verbod op is. Voor het Israëlische dadelbedrijf Hadiklaim is de maand ramadan een van de hoogtepunten van hun handelsjaar!

Het is natuurlijk jammer als je na een lange dag vasten de maaltijd begint met een product dat de onderdrukking van anderen veroorzaakt. Gelukkig zijn er ook Palestijnse medjoul-dadels te koop van de merken Yaffa en Nakheel.

Flyer over Palestijnse medjoul-dadels
Flyer over Palestijnse medjoul-dadels

Buy Palestinian Medjool dates

Palestinian date farmers have to put a lot of effort into preserving their land, obtaining water and exporting their products. Through buying Palestinian dates you stimulate the economy and you are helping Palestinian farmers in their struggle against the Israeli occupation.

Unpacked dates on the counter during Ramadan are often Israeli dates. Ask for Palestinian dates and don’t buy Israeli dates, as long as Israel doesn’t respect international laws and the rights of Palestinians.

Medjool dates in shops during Ramadan often come from companies in illegal settlements. These companies were established on the West Bank as one of the ways of implementing Israeli already for 70 years of ongoing politics of ethnic cleansing.

Companies in illegal settlements steal land and (re)sources and they bring with it aggressive occupation and oppression of the Palestinian people. For the Israeli date company Hadiklaim (doing business in/with illegal companies) the month of Ramadan is one of the peaks in the trading year! They are supplying (i.a.) Albert Heijn’s private label and Dirk van den Broek [large Dutch supermarket chains]. Brands this company distributes are Jordan River/Valley/Plains, Mehadrin, King Solomon and Bomaja.

It’s a shame to break fasting with a product that maintains the situation of oppression of others after a long day of fasting. Fortunately, there are also Palestinian Medjool dates of the brands Yaffa and Nakheel. See the other side of this flyer for contact information.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: