Pegida, die dreinende kleuter in de supermarkt

Alle ouders weten het: drammende kinderen kan je het best negeren, want dan gaat de bui het snelst over. Maar wat doe je als je kind andere kinderen gaat slaan? Of pesten? Dan pak je je kind op en je loopt weg van de mensen en de aandacht. Weg van de prikkels. Dat is wat gemeenten moeten doen: Pegida aan het handje nemen en bij de prikkels weghalen. Natuurlijk is zo’n groep als Pegida wel een stuk kwalijker dan een zeurende kleuter.

Pegida is een typisch antisemitische organisatie met taalgebruik dat bol staat van verwijzingen naar (neo-) nazisme. Hun doelwit is echter niet de joden, maar moslims. Het is maar een kleine groepje rondom voorman Edwin Wagensveld dat actie onderneemt, maar daaromheen staan een hoop mensen die zich verkneukelen zich over het lastig vallen van moslims. Pegida voert bij voorkeur actie tegen vreedzame moslims in en om moskeeën.

‘Abendland’ is een populaire term onder (neo-)nazis en andere racisten.

Pegida kondigde op hun Facebook aan dat ze toestemming hebben van de gemeente Eindhoven om te gaan barbecueën bij de Al-Fourqan Moskee op 6 mei, de dag waarop (insha Allah) de vastenmaand ramadan begint.

Dat klopt niet. Pegida mag van de gemeente gaan demonstreren, maar niet barbecueën. En het moet tussen 18:00 en 20:00 uur, dat is na asr (17:46 uur) en ruim voor maghrib (21:13 uur). Pegida wilde rond maghrib barbecueën, van half acht tot half tien.

Ramadan is een gezegende maand. Moslims doen doorgaans meer moeite om geduld te hebben en zich goed te gedragen, terwijl ze zich houden aan het vasten tussen zonsop- en zonsondergang. We maken het ons steevast dubbelmoeilijk; enerzijds verhoogt de prikkelbaarheid door het vasten, anderzijds proberen we ons beter te gedragen. De beloning zit in het laatste. In die zin is de uitdaging van Pegida een gunst: wie zich niet van zijn stuk laat brengen door deze zeurpieten scoort punten.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *