BREKEND: Palestijnen vallen Israël aan!!!

Het is weer zover: media koppen allemaal dat er raketten afgevuurd zijn vanuit Gaza op omringende nederzettingen in Israël. Dat is nieuws, omdat het uitzonderlijk is. De dagelijkse terreur die Palestijnen moeten ondergaan is geen nieuws. Want het is saai om iedere dag in de krant te lezen welke Palestijnse familie hun huis verloren heeft, welke gevangenen ten onrechte vastzitten of dat er weer een kind gewond of zelfs gedood is.

Palestijnen reageerden op Israëlische agressie

Er vielen vier doden in Gaza op de vrijdag voorafgaand aan de Palestijnse raketten op Israël. Ook was er een Israëlische drone-aanval in de vroege zaterdagochtend, waardoor drie mensen gewond raakten. In de week voorafgaand aan deze escalatie werd het Palestijnse vissers verboden om meer dan zes mijl uit zee te varen. Het was tot dan toe een krappe 15 mijl.

Imad Nseir (22) kwam zaterdagmorgen om in Beit Hanoun door aanvallen van het Israëlische leger op plaatsen in Gaza nadat er raketten op Israël afgevuurd waren.

Misdaden door Israel in de maand april van dit jaar. (Bron)

Honderd raketten afgevuurd uit Gaza naar Israël is nieuws. Omdat alle media daarover schrijven meent de gemiddelde nieuwsconsument dat Palestijnen slechter/ erger/ terroristischer zijn dan Israëliers. De media negeert de dagelijkse mensenrechtenschendingen van Israël meestal.

Maar deze manier van berichtgeven doet geweld aan de opeenvolging van gebeurtenissen. Het maakt uit waar het verhaal begint: bij de agressor of bij wie zich tegen die agressie verzet. Op 15 mei wordt de Palestijnse nakba weer herdacht. 2016 Is het 71ste jaar dat we Israël de hand boven hoofd houden.

The Great March of Return

Sinds de Dag van het Land op 30 maart vorig jaar demonstreren Gazanen wekelijks op vrijdag om aandacht te vragen voor de benarde situatie waar zij in zitten. Gaza is rondom belegerd door Israël. Er is geen vrijheid van reizen en handelen. Israël controleert en beperkt de import van producten.

Ruim 200 mensen zijn door het Israëlische leger gedood sinds de demonstraties begonnen. Meer dan 11000 mensen raakten gewond. Bij 144 mensen werden lichaamsdelen geamputeerd, omdat het Israëlische leger van grote afstand met exploderende kogels op benen van demonstranten schiet.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=654644131656076&id=419786505141841&__xts__%5B0%5D=68.ARBCkbTNHhdf7lfT83r6ItWqDkizfkIa2zuHnpQVBMHU-FGcf9QNkfdE7div4BIFSv1ozEo_Sl1SNFbi83RphyVDU9ydq2s1lHewEN0iegenfBhWh00hsPkWNa0mUTpZmKuapzgProvG6Vo2iiANDbNxVq96Mgk1KHqlYs9QqXG95yZExg7WEuBl8lCAp-mT_vsMOmRLvP6RMcBfjEtevEXK1P3tk_4PNj449vf7j93CpEl7gqdUKcnDB1njjrTsLg_hbB-MJmUh5QrjLQEOvR1HuTKFZVKAYNsyTdWRR6yRn9jqaD5836pR6U_RLktU0EWNpmnO3a4F2Apqy7-nO94&__tn__=-R
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *