Bommen voor iftar in Maaret Nouman

Fared, media-activist uit Maaret Nouman in Idlib, schreef deze serie tweets op de dag nadat zijn stad aangevallen werd door Syrische en Russische gevechtsvliegtuigen. Onder de video een vertaling.

Maaret Nouman bombardement door Assad/Rusland op 17 mei 2019

17 mei 2019
Het was een ontzettend moeilijke dag. De zware bombardementen door de Syrische gevechtsvliegtuigen op mijn stad begon met het bombarderen van de binnenstad. In de eerste luchtaanval was het lawaai van de raket heel hevig. Mijn zusje Marwa gilde en huilde door het harde geluid. De druk van het geluid was onbeschrijfbaar.

Marwa met een boodschap op Twitter.

Ik ging naar de plaats van het bombardement om te kijken of er gewonden waren. Een serie van luchtaanvallen trof het centrum van de stad. We werden gebombardeerd met meer dan tien luchtaanvallen. Iedere aanval bevatte twee zeer explosieve raketten die op woonwijken gericht waren. Een gezinswoning werd geraakt en de hele familie werd gedood door het artillerievuur: een moeder, vader en hun kind.

Later werd het huis van mijn oom van vaders zijde doelwit van oorlogsvliegtuigen, waardoor zijn vrouw gedood werd en mijn oom zwaar gewond op intensive care terecht kwam.

Toen ik door de straten liep zag ik mensen en kinderen rennen alsof het einde van de wereld aangebroken was. De scene van burgers en kinderen onder het puin was onverdraaglijk. Ik zweer dat het eruit zag als de dag des oordeels. Ik wist niet wat te zeggen of te doen!

Daarna werden de woningen van twee van mijn vrienden geraakt door de oorlogsvliegtuigen. Godzijdank zijn ze in orde.

De straten waren leeg! De geur en beelden van vernietiging vulden mijn stad. Mijn stad leek een ghost town.

Er zijn gewonde burgers. Ik ben uitgeput van deze dag. Het was een zware dag. Gisteren was mijn internetverbinding slecht, dus ik kon hierover niets delen. Maar met hulp van vrienden kon ik berichten doorgeven naar hun Twitter en Facebook.

We bevinden ons in de moeilijkse ramp op aarde. Het is echt een holocaust en een afslachting van burgers. Bedankt voor het steunen van mijn zaak. Ik zal doorgaan met de werkelijkheid doorgeven aan de wereld.

“De scene van burgers en kinderen onder het puin was onverdraaglijk”
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *